top of page
Pont-7 1920x900_edited.jpg

Om oss

Vår historia

Vid Hägernäsviken i Stora Värtan ligger Restaurang Pont på strandkanten i en fantastisk skärgårdsmiljö. Hit kommer våra gäster gåendes, cyklandes, med bil, båt och även sjöflyg ibland. Med vår meny och restaurangens skilda miljöer, ute & inne, gör att vi har något att erbjuda för alla tillfällen. Vi håller öppet sju dagar i veckan året om, med mottot "ingenting är omöjligt". Vi finns här för att uppfylla dina önskemål om en lyckad tillställning vare sig det gäller middag, affärslunch, vinprovning, catering, företagsevent eller bröllopsmiddag.

Vår matsal har plats för 100 gäster, bakfickan tar 30 gäster och 150 platser utomhus, på terrassen och bryggorna som omger restaurangen. De allra flesta platserna med fantastisk utsikt över den vackra Hägernäs viken.

Missa ej detta smultronställe!

Vår historia

På strandkanten i Hägernäs, den riktigt Sjönära stadsdelen i Täby, finner ni Restaurang Pont. Under Catalinadagen, hösten 2013, firades att området med sin sjökrog var färdigbyggd. En unik miljö präglad av det nedlagda militära sjöflyget. På Flyg100-dagen 2019 var temat för evenemanget 100 år av flyg på Hägernäsviken. Ett spektakulärt skådespel som gästerna fick njuta av. Under sommarhalvåret ser vi ofta Täby Sjöflygklubbs flygplan lyfta och landa i viken.

På 1500-talet fanns här en liten by, Hegrenes, med arrende under Rydboholm - där Gustav Vasa sägs vara född. Byn fick sitt namn från de hägrar som redan då häckade i området. Under 1700-talet var Hägernäs känd för sin strömmingsmarknad där fiskarna kunde byta sin fångst mot spannmål. Brödsäd som malts i vattenkvarnen vid Hägernäsån mellan Rönningesjön och saltsjön.

Hitta hit!

bottom of page